13 maj 2015
19:00

Arboga Södra IF

Referat: Fagersta Södra IK - Arboga Södra IF

Södra tog sin andra raka seger på hemmaplan då man slog Arboga Södra med klara 5-2 efter ledning med 2-1 i halvtid.
Men det var bortalaget Arboga som började bäst och gjorde 0-1 genom den hypersnabbe Brandon Wade som sprintade förbi Södraförsvaret och placerade in bollen bakom Lövis i Södramålet. Sakta men säkert så får hemmalaget ordning på sitt spel och gör också 1-1 i den 13:e minuten genom Wille Klasèn som vinklar in bollen snyggt på passning från Emil Zoltek. Wille har nu gjort mål i samtliga 12 matcher han spelat denna säsong inklusive träningsmatcherna. Södra fortsätter att rulla boll och skapar ett flertal fina chanser bla så har Wille och Emil Zoltek bra lägen utan att få dit den 2-1 till hemmalaget gör Emil Zoltek i den 44:e minuten på passning från Wille. Halvleken slutar med hemmaledning med 2-1 som borde varit större med bättre skärpa i avsluten.

Andra halvlek är som den första där Södra är det bollförande laget och Arboga försöker kontra. Hemmalaget är nära att utöka sin ledning då Artur får ett friläge men Arbogas duktige keeper räddar. Utdelningen kommer i den 77:e minuten då mittfältsgiganten Sebba Jansson slår in sin egen retur efter Tiko Grigoryans framspelning. 4-1 kommer endast 2 minuter senare genom Emil Zoltek som förvaltar Johan Adamssons pass . Arboga sticker upp och gör 2-4 men Zoltek var inte klar med sin målproduktion utan fullbordar sitt hatrick i den 90:e minuten på passning från Tiko . Matchen slutar med en seger för hemmalaget Fagersta Södra med 5-2.

Det var en bra genomförd hemmamatch utav Fagersta Södra, efter den inledande kvarten så var det Södra som förde spelet där Arboga ställde om snabbt och kontrade . Med bättre skärpa så kunde det blivit nåt mål till.

Bäst i Södra denna kväll var Jimmy Jönsson i försvaret och den evigt springande Artur Poghosyan på mittfältet tillsammans med Sebastian Jansson som sliter kopiöst. Framåt handlade mycket om Wille Klasén och Emil Zoltek som var riktigt het för kvällen , Emil gjorde 3 mål och passade även till Willes .